Followers

Tuesday, 29 November 2011

Tension!!!!

TENSION......
Bile tgk gaji tinggal xsampi RM1k sedangkan ada byk lg hutang nak kena settle....
Dengan nak kena bayar 2 rumah.. dengan bil itu dan ini.... habis mkn nak cekau mana?
Tension lah...
Bile nak naik gaji ni?
Bile nak bg elaun kola ni?
Suruhanjaya yg lain suma dah bg kola...
Bosan lah weh!!!!!
Keje semi government... tp x mcm semi government pon...
Nak kata tangga gaji tu tinggi mcm swasta MEMANG TAK lah... lebih kurang government jugak...
Tapi pasal apa kedekut sangat nak bagi elaun... ingat gaji RM1500 cukup ker zaman skang ni... Government servant yg ada diploma pun basic RM1500 +++ elaun tau x?
Aku ni ada degree... keje dah 4thn... susah sgt ker nak promote aku naik ke gaji degree... berapa banyak interview lg aku nak kena pergi....
Pastu bile staff cr alternatif lain utk tambah income korang band... nak bg show cause letter bagai.... abuse email policy bla bla bla.... pergi mampos lah korang...
BENCI LAH....

Aku nak resign lah.... jual nasi lemak pagi2 lagi puas hati.... penat pun xpe duit tu semua aku sendiri yg pegang.....

4 comments:

  1. nanti kalo dah jual nasi lemak, bgtau ekk.
    nak gak rasa...sambil membantu ekonomi kwn2

    ReplyDelete
  2. HAhhahahahh InsyaAllah....

    ReplyDelete
  3. mama pun pernah terpk nak berenti keja pastu pi jual nasik lemak je. tapi...masalahnya tak pandai masak hehehe

    ReplyDelete
  4. itu mmg xdapek nak ditolong....

    ReplyDelete

Budak Comel yg komen...