Followers

Wednesday, 27 April 2011

Gile mu!!!

Bukan deme yg giler, jgn le marah... Awok ngata org ni ha... cantek dia buat keta dia mcm jersey MU... dia bawa keta ni laju bebeno.... tau le keta cantek... punya la payah awok nak ngambik gmbr ni sambil drive keta... nak kejar dia lagi... nasib dpt gmbr tanpa ada kejadian apa apa....

Awok bukannya apa...

Awok ni pun minat MU juge... keta awok pun ada lah sikit2 ngupa ini... color merah juge... boleh x awok nak buat cenggini juge... shantek berbeno le awok tengok... minat sungguh...

Tp bile awok pikir2 balik... buat apa? perabih duit jer... x usah ler... simpan je duit tu... nnt boleh kumpul2 nak renovate rumah br awok yg akan siap ujung thn 2012 ni... xsabor awok nak decorate umah awok ala2 ikea punya style....

Dah le... awok nak tanya deme ni... Deme rasa, color apa yg cantek utk cat umah awok nnt yer?

Monday, 25 April 2011

Sedih sangat!!!

Pagi ni buat clearance mailbox... terbaca 1 email lama dr sorang member opis yg berkongsi sekeping gambar yg pada aku cukup menyayat hati… sedih sangat tgk gmbar tu… Betapa bertuah nyer aku sbb masih mampu memberi susu/makanan dan pakaian yg cukup pada anak2… insaf dan beristighfar sekejap aku depan monitor td....


Menurut email tu, gambar ni diambil masa bencana banjir yg melanda Pakistan tahun lepas… 3 beradik yg kelaparan dan dah sebulan lebih xdpt susu terlantar di atas sehelai toto lama sambil menyonyot botol kosong… Yang menambahkan kepiluan adalah kehadiran lalat yg terlampau byk, smpi diaorang pun dah xkuasa nak halau lalat2 tu…

Tengoklah punya lah seronok diaorang dpt susu... bayangkan 1bulan xdpt minum susu... mkn pun x tentu arah... Mungkin menangis pun dah x mampu... dan terbaring, terlentok je yg mereka mampu...

Semoga Allah limpahkan rahmat pada dugaan yg mereka tempuh.. Amin.

Thursday, 21 April 2011

Jom berlumba!!!

A yo mat geset GO!!!!!!....

Perlumbaan selama sebulan... pergh lama tu... kalau lumba lari agak2 boleh kurus x aku? hahahahaha...
Pastu start masa birthday Mr. Daddy plak tu... 20 April sampai 20 May...

Sebut pasal birthday Mr. Daddy... Malam tadi sambut kita kita jer... aku beli kek murah je... al-maklum belum gaji... tggu ada duit le br ada hadiah ye... "I'm Sorry".... pastu ada le tetamu jemputan sorang... itu pun dtg coz nak bg hadiah Ameen bukan hadiah Mr. Daddy... hahahha.. Cik Aen tp si Ebby panggil Acu jauh bebeno bunyinyer...


Dah tua... dah... cuba lah kira lilin tu...

Oh yeh!! berbalik pada cite berlumba2 td...


Perlumbaan Churp Churp le apa lagi... berlumba share iklan ler...
korang nak lumba jugak...
jom le

click je SINI xpun kt gmbr atas tu...

Hadiah best tu Ipad, Blackberryberry, and Ipod blk busuk pun leh gak dpt ticket wayang sepasang...
Jom le lomber.... byk masa lagi ni...

Tuesday, 19 April 2011

video terbaik Ebby dlm sejarah


Korang mesti biasa tgk video kelakar budak2 kecik kt YouTube kan?

Aku selalu.... pastu gelak terbahak2 sorang2.. bile bosan2 bleh le tgk video yg cute2 tu...

Tp pernah x Korang terpikir yg Korang pon leh buat video2 cam2.. pastu terpulang lah korang nak upload ke x...

Apa yg diperlukan hanyalah creativity dan off coz gadget yg boleh bertindak dgn pantas bile sesuatu yg menarik utk dirakamkan sedang berlaku... sbb biasanya benda2 camni xde siaran ulangan...

One more think reflect tgn Korang kena pantas lah... kalau xpantas mmg x sempat de....

Aku nak share video ebby ni ngan Korang... so Layan........


Published with Blogger-droid v1.6.8

Monday, 18 April 2011

Nabil Gilo!!!!

Aku xtau le pada korang... pada aku budak Nabil ni memang gilo... Gilo lalat... hahahahah... sapa yg x terhibur tgk performance dia, meh sini aku nak luku kepala ko....

Kalau org yg mmg xleh tergelak pon mesti tersenyum punya lah paling kurang... moh layan gelanggang ke 3 Maharajalawak version Nabil... Piano Lalat...


Korang ada? Piano lalat? ada?


Published with Blogger-droid v1.6.8

Baru le berbaloi-baloi

Mmg berbaloi lah aku subcribe Mustika... buat pengetahuan korang aku subcribe Mustika tu pun semata2 kerana Maharajalawak...


Aku subcribe sebelum gelanggang ke 2 hr tu.... so aku tgk gelanggang 2 dkt Warna lah bukan Prima... saje nak test... Masa tgk gelanggang kedua tu aku rasa cm nak unsubcribe je blk... persembahan memasing mcm haram... xbest.. nyampah aku tgk... sangat membosan kan... tp br 2 3 hari subcribe x kan nak unsubcribe plak kan... tapi aku mmg sakit hati le minggu kedua hari tu... semua lawak mcm jahanam...
Tapi nasib naik minggu ke 3 masing2 bangkit.. tema musical ni mmg mana2 musim raja lawak pun akan jd happening... dats why kalau korang perasan every final Raja Lawak diaorang adakan tema musical...
Utk minggu ke 3 Maharajalawak... vote tertinggi aku adalah pada Sepah.. kedua Nabil... ketiga Jozan... dan keempat Alex...
aku paling xleh blah biler part si Shuib laki si Siti Sarah tu, nyanyi... hahahahah... best giler.... Nabil punya persembahan pulak boleh dikategorikan sebagai lawak yg x tercapai dek akal... kreatif kreatif....
Si Jozan.... aku ingatkan perempuan mana lah yg deorang duk rebut... ngopenye M.Cik tu... sapa name M.Cik tu eh... aku pun x tau... Apa2 pun aku tehibur... dan x sabar nak tunggu gelanggang ke 4...

Sebenarnya aku nak share video dari YouTube yg Sepah punya performance hr tu... tp xleh kuar plak... Cuba tgk blk performance Sepah ni... pecah tak perut korang rasanya...

Published with Blogger-droid v1.6.8

Friday, 15 April 2011

Pemenang teka duit syiling

Kecewa.... kenapa?
Contest aku x mendapat sambutan langsung...
Sedih ni...
Ala tp xde le sedih sgt... aku spontan je buat contest ni.. xde marketing pon... tu sebab le xde org nak teka... melalui entry smlm... tp xpe....
walaupun melalui entry xde sambutan langsung...
tp melalui FB picture aku ada lah beberapa org yg teka....


Dan aku akan abaikan segala syarat yg ada dlm entry kelmarin tu... just tekaan korang je yg jd penentu sapa yg akan dpt Frozen Beef Prosperity and Frozen Mc Chicken paties...

Sebelum aku reveal pemenang!!!!
aku nak reveal jawapan dulu....

drum roll sket.....

Jawapannya ialah:

RM77

No kegemaran aku plak tu... hihihihihihi...

Pemenang yg paling hampir tekaannya ialah

Fadhli Mohd 

Ni lah org nyer....

Office mate Mr.Daddy ni.... hahahaha.... jawapan dia RM75....

So close...

So Fakli... Minggu depan tunggu Prosperity dgn Mc Chicken smpi kt cubicle office yer...

Tahniah tahniah....

Ok

Dah seronok bersedekah ni...

Tunggu contest teka teka lagi di lain hari ok...

Daaaa...
jgn kempunan yer... utk yg x menang tu...
lain kali cuba lagi....

Tuesday, 12 April 2011

Teka syiling dpt Mc Food percuma

Pagi tadi pegang tabung kt opis Wah!!! dah penuh.... Yeah dah boleh tukar dgn akak cafe ni.... So lambakkan kt atas meja... Ha!!! IDEA!!!! Meh teka jumlah duit tabung aku ni... Siap ada calculator lagi aku bg... hahahahaha

Rasa bermurah hati pulak hari ni.... Ok lah sapa yg buat tekaan yang paling hampir akan dapat

Prosperity Daging frozen bersama sos Black Pepper 
bernilai
RM15

tambah lagi lah... murah hati hr ni...
nak tambah

Mc Nugget 1kg
bernilai
RM15

so total RM30 utk tekaan yg paling hampir....

Syarat-syarat penyertaan sgt simple:

1. Jadi follower (xde paksaan)
2. Tinggalkan tekaan korang di ruangan comment entry ni atau pun di pic syilling kat FB saya DISINI 
3. Tag 3 kawan korang pada gmbr syiling tu kt FB
4. Share link entry ini di wall korang seberapa byk kali yg boleh
5.Tarikh tutup tekaan sampai pukul 12 tgh malam lusa 14 April 2011

Itu saje... n kalau tekaan korang betul/paling hampir xyah tunggu Chinese New Year next year utk mkn
Mc Donald prosperity burger
And you all boleh custom made prosperity korang ikut suka hati korang mcm yg aku buat ni....


One more thing, special delivery utk yang duduk area Puchong, Shah Alam, Putrajaya, Cyberjaya, Dengkil, Sunway, and Equine....

Lain dari area tu... Boleh pos laju tp anything happen to the food in between the delivery i'm not responsible...

Apa lagi cepat lah teka...

Nota Kaki: Kalau rajin, bacalah setiap komen kt FB sebab kadang2 ada clue tersembunyi... huhuhuhuhuhu

Monday, 11 April 2011

Sekinchan Ikan Bakar

Sekinchan tu nama kampung aku... Bila ternampak Restoran Sekinchan Ikan Bakar yg br beberapa bulan buka kt Bandar Puteri Puchong tu... adalah terdetik rasa bangga...

gmbr diambil dgn camera HTC Wildfire
Wah!! dah ada org kampung aku yg berjaya buka Restoran atas trademark kampung Sekinchan....
Dari restoran tu br buka sampai lah 2 minggu sudah, br le aku berjaya singgah and mkn kt sana...
Nak try and rasa jer....

Setiap kali aku lalu nak g Giant, aku mesti intai n nmpk restoran tu sentiasa penuh dgn umat manusia... sbb ramai umat tu lah yg membantutkan aku nak mkn kt sana...
Tp berjaya juga g mkn kt sana 2 minggu sudah... kami mkn berempat je le.. sapa je lagi... Interior design restoran tu boleh dipuji dan dibanggakan... Sebab once ko masuk ada satu perasaan eksklusif yg ko boleh rasa... Tp 1 jelah yga aku x gemar, susunan meja n kerusi yg agak rapat2... padat sgt... yelah ramai customer lah katakan...

Sampai je... aku terus g pilih ikan.. Aku amik ikan pari sepotong lebar 2 jari lebih kurang... malas nak amik besar2.. takut xabis... pastu ada udang tinggal 3 ekor besar lebih kurang 2 jari gak.. xdelah besar sgt.. pastu aku amik sekor sotong pjg sejengkal n pun lebih kurang 2 jari lebar gak...

Aku pun duduk ngan Family bahagia aku menanti menu aku sampai... lama gak tunggu... kedai makin lama makin penuh... aku belek2 menu.. xde apa2 menu lain selain ikan bakar... selagi ikan ko xsiap selagi tu xleh order nasi... alasan takut nasi sejuk... aku nak order gak coz dak Tecik2 Molek dah lapar... dia bukan mkn ikan bakar.. aku selak menu lagi... xde pape yg Budak2 tecik boleh mkn ngan nasi.. sudahnye aku tanya waiter bangla tu.. ada sup x? Dia panggil budak melayu lain coz dia x paham la... Budak tu kata ada sup ayam.. aku tnya le nape dlm menu xde... dia senyum jer...

Ikan dah sampai br nasi sampai sekali ngan sup ayam Ebby... Lambat jugak.. kesian Tecik2 Molek, lama tunggu... Sampai semua sekaligus... sedebuk penuh satu meja...
Dan dan lah siBolat2 Encem pun bgn dari tido... Adeh... potong stim tul nak layan ikan bakar... naseb aku x amek ketam... mmg xdpt lah aku mkn dgn tenang dgn kelasakan Budak Bolat tu... xsempat amik gmbr sebelum mkn... sbb lapar bebeno... + budak Bolat tu xleh duk diam... camner...


Korang layan jelah gmbr yg dah licin ni eh...
Dah licin... so Mr. Daddy pun nak g bayar...
Sambil dia bayar aku pun snap gmbr menu dia ni... aku suka logo ikan sekor ni... cantek...


Macam biasa aku musti buat audit dulu... minta resit kt Mr. Daddy... umang ai...

Untuk Ikan Pari besar 2 jari +
Udang 3 ekor besar 2 jari +
Sotong sekor besar 2 jari +
Nasi putih 2 +
Sup ayam semangkuk kecik +
Teh tarik 1 +
Fresh Oren

=

RM70++ almost RM80

Bila aku tgk blk bil tu satu persatu... Udang yg 3 ekor tu yg jd Johan antara semua dah lah 3 ekor je... RM26++... sen sen dia aku x ingat brapa... Pari tu RM24++ x silap aku...
Giler lah... Kecik je aku amik weh...

Serius aku kata... xde lah sedap mana pon... sbb lapar je aku mkn licin tu... lagi pun mkn lelicin tu mmg dah perangai aku... xsuka membazir...
Air Asam dia pun xkick..
Kicap dia, sedap lagi aku buat...
Fresh oren dia RM5 kot gelas dia ramping jer... kalau gelas besar xpe gak...

Xpe lah ek... Dah habis makan pon... xbaik nak nyosal2 bab2 makanan ni... kan rezeki tu...

Pengajarannya disini ialah... This is the first and the last kita mkn kt situ ek... Balik kg beli ikan br naik jeti n bakar kt umah nenek atas bara sabut kelapa lagi lah sodap... mkn sampai nak muntah... Nak mkn belangkas pon bleh dapat...

Nota Kaki: Korang pernah mkn kt sana? dengar kt diaorang ada cawangan kt Ampang jugak... pernah try?

Monday, 4 April 2011

Type ML 3/5/10/20 Jozan

Aku tau hr ni for sure byk giler entry ABPBH... Aku malas lah nak citer pasal tu... dah suma org cite yg sama... aku nak citer yg lain plak....

Pasal tajuk kt atas tu aku tidak dibayar oleh Jozan utk promote ye... tp aku rasa diaorang mmg boleh g final dlm Maharaja Lawak tu...

Overall dari 12 peserta dlm gelanggang 1 kelmarin best... tp biasalah musti ada 1-2 yg mmg xberapa nak lawak.. xyah le aku sebut kt sini... suma org tau dah... kesian mereka/dia xde org gelak pong...

Kalau vote 100% melalui undian penonton... Confirm Jozan akan menang... korang xyah susah nak tggu sampai final utk buat andaian sapa yg bleh menang, bukak saje Fan Page Maharaja Lawak kt Facebook and bukak Pic Album Peserta Maharaja Lawak and klik kt gmbr Jozan tgk berapa ramai yg like that pic compare to others... 2 kali ganda bezanya... Jozan punya like dah almost 2000... sedangkan yg lelain masih lagi ratus2... pesaing paling rapat pun Sepah jer... Dlm 700++.. Nabil punya like pun br 400++... And yg paling kurang like korang boleh teka sendiri ler... below 100 ko.. kesian dia... Astro ni x patut tau... Tp nasib baik judges ada 50% power utk menentukan sapa yg layak digelar Maharaja Lawak...

Utk gelanggang pertama Maharaja Lawak smmg nyer xsama dgn gelanggang pertama Raja Lawak... Expectation confirm berbeza.... tp dlm byk2 persembahan paling x diduga ialah kumpulan Balas... baru je habis Raja Lawak 5, masih fresh and belum lagi sempat explore dunia pelawak sebenarnya... Tapi berjaya buat Ahmad Idham speechless dgn lawak Hantu Mak Cik Karipap... aku pun gelak cam org gila tang "Ali mengaripap ibunya didapur..."

Semua peserta terdiri dari finalis Raja Lawak 1-5... tp dlm ramai2 tu kumpulan Cham xde sebab terikat dgn komitment lain kot... Dari RL 1:

Yus + Tokey = Jambu
Persembahan Jambu xde lah teruk tp boleh lah... Punchline diaorang boleh buat org gelak tp content xberapa nak ada... utk minggu pertama bleh dimaafkan kot.... 

Zizan + Johan lebih serasi bergabung dgn branding Jozan
Diaorang memang selamba malam tu... paling xleh belah Zizan punya cerita kena tahan ngan polis... "Keluar dari kereta, angkat tangan. Bolos saje dinding itu!!!" pecah perut aku tergelak masa tu... pastu Mamat Khalid kritik diaorang kaw punya... mcm saje je... Mungkin dia nmpk yg diaorang terlampau over confident or terlalu confirtable... kadang2 benda2 mcm ni bahaya... so aku rasa Mamat Khalid just nak remind diaorang jer kot....

Dari RL 2:

Nabil masih lagi solo
Nabil punya persembahan mcm biasa mmg boleh buat org gelak punya x dinafikan... Tali pinggang berkelendar dia mmg xleh blah siap xcukup masa lagi...Yang aku kesal dgn Nabil ni satu jer... Byk sgt kontroversi.... Dia bukan x bagus... Bagus sesangat, tp cuba lah beragak/beringat bile dah popular n dah jd public figure ni kena lah pandai bw diri... every one are wacthing u...
XN3 tetap bersama
2 beranak buah ni cm biasalah dgn trade mark mereka yg aku x reti nak sebut perkataan yg diaorang sebut sebelum XN3 tu... Lawak Jin dlm teko aku rasa cam biasa je.. x havoc sgt lah... tp still boleh gelak la... Cuma kureng, that y depa jd top bottom mlm tu...

Dari RL3:
Amir - I'm sorry u still d same no improvement
Budak kecik Amir ni cam biasa lah cerita2 dia yg agak mendatar dan punch line yg x berapa nak punch sgt tu juga lah yg jd punca dia pon jd top bottom...  
Jihan the only female - dah pki pagar
Jihan, satu2nya ratu dlm Maharaja Lawak... boleh tahan trademark gigi jongos tu boleh guna pakai.. coz suma orang gelak berdekah2 aku dgr... ok lah.. Apek pun puji dia, n xtau nak panggil apa kalau dia menang? Maharani? Manjakani? Tapi aku sikit kecewa coz dia top bottom gak... nape org xnak vote dia ek? 
Sepah - xleh hidup berasingan
Sepah mmg best.... dr dulu lagi, dia kira cam Nabil versi berkumpulan lah... Kalau x, xkan boleh jd Juara dulu kan... Punch line yg aku gelak gila masa Si Doktor suh Si Mamat Busuk tukar nama jadi Malang... coz Malang x berbau... sound stupid! tp lawak kan?
Dari RL 4:
Alex - dah tambah X
 Si Alex tripple XL ni... mcm biasa menggunakan size diri sendiri sebagai bahan lawak... tp aku kurang gemar nada sore dia yg mcm nak marah org... boleh je cerita xyah jerit2.. org paham jer... lawak dia bukan xsedap... tp style dia tu kurang lah...

Kecik + Idlan pelupa = WAI
Diaorang dah bergabung dlm citer 3 Budak Botak... so diaorang rasa confirtable nak combine group Kecik dgn Idlan jd WAI... Tapi si Idlan spoil lah.. selalu lupa... smpi si Wan selamba je mention dlm persembahan diaorang "Bapak, ni kalau kita tersingkir ni ko punya pasal lah ni... asyik lupa saja"

Dari RL 5:
Balas - suka guna prop double meaning tp cool
 Ahmad Idham pun speechless... tp boleh kot kurangkan double meaning tu... ikut kesesuaian... budak2 ramai kot tgk ML... kena puji tp kena sound gak ngan Idham...

R2 - 2 beradik yg muka x sama langsung
Mereka berdua ni muka memang mcm xde perasaan... Si Abang tukang tekan Punch Line... Si Adik pulak muka mmg cm xde perasaan... Lawak meniru dlm periksa n dialog diaorang best lah... buleh buat bahan mengenakan org... hihihihi... 
Man - bukan Man belon
Ni dia juara RL 5... muka cool + adalah muka lawak sket... kena cari idea br lagi lah... yg dlm gelanggang 1 kelmarin agak dah basi sket... tp org tetap gelak... maybe sbb muka dia xleh tahan kot... kih kih...

So dalam 12 peserta ni sapa korang rasa boleh lepas ke final?
Siapa yg akan terkeluar dlm gelanggang kedua?

Tunggu jelah minggu kedua nnt... Tapi... ada tapi pulak... aku x puas hati sebab, gelanggang pertama n kedua je yg ada disiarkan di Astro Prima... The next gelanggang kt Astro Warna.... adeh... tu yg x gemar tu.... Aku mana ada amik Pakej Mustika... Nak kena subcribe pulak... Nak dekat RM100 lah bil Astro aku... tp dah tgk sekali mana boleh missed gelanggang seterusnya... Rasa nak komplen Astro je ni....

Korang rasa patut ke Astro buat camni? saje je tunjuk kt Astro Prima gelanggang 1 and 2 utk naikkan subscriber Pakej Mustika kan... xaci ni.... apa lah salahnye letak juga kt Astro Prima tu... Eergrggrhhh... geramnya...