Followers

Wednesday, 9 March 2011

Dah tak tau nak yg mana satu dah...

Sebelum korang tanya nak apa? aku nak panjatkan syukor pada Allah Subhanahuwataala dulu... Alhamdulillah sbb hak kami tetap jadi hak kami juga akhirnya... walau pun byk na onar yg telah si Cicak Kubeng yg x sedar diri gila kuasa tu buat kt tempat keje aku ni...

Xnak ulas lebih lanjut, silap2 kang aku masuk ISA versi opis aku karang... keh keh keh... bior le Si Cicak Kubeng dgn warna2 nyer tu syok sendiri... ko ingat ko boleh terlepas walaupun ko pndai menyamar/berlakon? Yang di atas sana tu lebih tahu... ko tunggu jelah nnt...

Aku sebenarnya nak beli tepon... yelah dah berbulan aku tangguh nak beli tepon.. lepas hp aku yg byk memori tu dicampak oleh Si Bolat2 Encem dan screen dia xnak hidup dah... aku pki le tepon Mr. Daddy yg selalu na mati x semena mena tu... sementara tunggu ada duit nak beli hp br...

Hr tu, aku dah survey... mula2 rasa cam nak beli C3 jer... tp pastu pikir punya pikir nak amik E5 pulak.. pastu tukar lagi pikiran... nak try C7 pulak.. smlm g tgk kt kedai... borak2 punya borak ngan Cine tu... aku dah jd conpius nak amik yg mana...

Cine tu rekomen baik punya kt HTC... dia tunjuk satu tablet yg lebih kurang cm galaxy tab Samsung.. tp bukan... Ni brand Zte.. Cine tu kata ni sister company HTC... Adik beradik HTC le kunon nye... ntah betul ntah idak... Cine tu kencing aku bukannya aku tau kan...

sudahnya, hr ni satu hr kt opis aku google pasal HTC... byk beno... dah naik juling mata aku ni membacanye... selama ni aku x pernah tau pun HTC ada hp mcm2... yg aku nmpk NOKIA... NOKIA... NOKIA...NOKIA....

aku dah tgk byk beno hp review hr ni... dah xtau nak buat choice...
Korang ada nak rekomen apa2??? telipon apa yg paling best kalau aku nak ciri2 dibawah ada padanya :-
  1. Harga range RM1400 and below
  2. Fully touch screen
  3. Access Internet yg mudah terutamanya FB and Twitter and Churp2
  4. Aku suka tepon nipis
  5. Email access mcm blackberry... tp aku xnak blackberry
  6. Camera paling cikai 5mp...
lebih kurang cmtu lah... aku xkira brand apa pun... sila le bg cadangan korang...
Kepala dah buntu nak buat choice ni...

3 comments:

  1. i x suka hp touch screen. sng rosak/hang.

    ReplyDelete
  2. ye ke? u dah pernah pki ker?

    ReplyDelete
  3. add..sony x8 pun ok gak...bru 800...sume ciri ko nak ade...

    ReplyDelete

Budak Comel yg komen...