Followers

Thursday, 21 January 2010

Alhamdulillah!!!! Normal

Remember my last entry about MGTT.... Tadi baru pergi amik result kat Hospital Pakar An-Nur...

Alhamdulillah, resultnya sgt terbaik... Doctor tu siap boleh tanya "Muntah ker masa buat test ni?"

Mana ada muntah... pening tin tong je... x muntah pon.... Kalau minum air gula yg bancuh tu mungkin lah akan termuntah.... nasib minum yg carbonate punya... xde le jahanam sgt rasanya... masih boleh handle lagi...

Resultnya kalau dulu masa preggy Ebby puasa 5.2 and lepas minum gula 5.7 yg first time... yg 2nd time puasa 4.9 and lepas minum air gula 5.4...

Kali ni... better... puasa 4.1 lepas minum air gula 4.4.... tu yg doktor tu tanya ada muntah ke tak... sebab badan aku x absorb pun gula tu... Confirm aku xde Diebetis... Yeah yeah yeah....

InsyaAllah akan dipertahankan supaya penyakit tu tak turun kepada aku dan anak cucu cicit ku... stop sampai kat ayah aje yer...

Sebelum amik result tu... risau gak la... kalau2 preggy kali ni kena ker kan... byk effect tu... luka pun mungkin lmbt elok.... xbestnye... xnak jadi mcm nenek hidup bergantung dgn ubat... tiap2 hari kena cucuk insulin sendiri... ish ish ish... elakkan lah...

ALHAMDULILLAH........
INSYAALLAH berkekalan sampai tua....
AMIN......

6 comments:

  1. hi AdD.. duduk bangi or nearby area ke?

    ReplyDelete
  2. salam adD
    seronok dpt jumpa di MBP

    ReplyDelete
  3. H4ni3: xlah... duduk Puchong... An-Nur is my opis panel... so gunakan seadanya...

    zh-ena: seronok jugak...

    ReplyDelete
  4. hai AdD!! salam kenal..saya add link awak yer.

    ReplyDelete
  5. hi mummy..come visit our little shop http://pinkdanbiru.blogspot.com See ya!

    ReplyDelete

Budak Comel yg komen...