Followers

Thursday, 31 December 2009

Fuh!!!

Minggu yg sgt meletihkan... walaubagaimana pun income masyuk... bolehlah buat back up duit yg dah habis belanja bercuti di Kuala Terengganu haritu...

Ucu xleh nak buat nasi lemak minggu ni, disebabkan org dah order... terpaksalah aku mengcover... xpe xpe... aku suka... sbb semua profit aku yg punya... kalau x tu aku dpt 2kupang aje utk sebungkus nasi... buat cover duit minyak...

Lagi pun sale kat pantry makin kurang... maybe sbb tgh ujung thn... ramai yg coti...

Harini plak ada org order 25 bungkus nasi lemak + ayam goreng kat opis Mr. Daddy...
Campur dgn nasi yg memang order tetiap hari tu... total 50 bungkus nasi sumanya... + 10 bihun dan 10 sandwich lagi... pastu kalau ada lebih boleh ler letak kat pantry 2 3 bungkus... malas nak buat lebih2 sgt dah... sayang je tgk makanan terbuang... aku pun dah muak mkn nasi lemak hari2... kalau boleh nak kurangkan... berat pun dah 80kilo dah ni... kang tak pasal2 kena g kelas pemakanan lagi kang... masa preggy Ebby berat melampau, so kena g kelas... pastu kena buat test air gula yg mcm yarkkeeee..... 2 kali plak tu... nak montah aku minum air gula tu...

Kalau aku fulltime housewife mungkin tak terasa letih cenggini... yelah... balik keje g pasar pastu amik Ebby, pastu sampai umah je, x dan duduk dah start kelentang kelentung kat dapur masak sambal n prepare sandwich punya bahan sekali gus masak utk dinner... dgn peyut yg dah agak memboyot... lenguh tu diri lelama kat dapur... xpernah2 aku amik kerusi duk kat dapur... smlm aku duduk kat kerusi sambil basuh ayam kat sinki... santai habis... semalam je lebih sket keje... coz nak kena bersihkan ayam... selalunya nasi kosong aje... xde lauk...

Pastu dlm kul 8 lebih baru bleh g mandi... lepas mkn duk mengadap tv sambil potong daun pisang... dan for sure si kecik molek aku yg sorang tu akan joint sama... sebok aje nak koyak2 daun aku... aip aip!!! tp xpelah... tu je masa yg aku ada nak bermesra ngan anak... lebih kurang kul 10... agak2 semua dah settle, aku pun siapkan susu Ebby n tukar nappy dia... tido le kami berdua...

Paling lmbt aku tido pun kul 11-11.30... kena jaga tido gak... Kalau x perkembangan baby dlm perut ni xstabil... sudahnya aku yg kembang lebih kang... bahaya bahaya... yelah kalau tido lmbt sgt... japg kul 4.00 ke kul 5.00 nak kena bgn masak n bungkus nasi n sandwich plak... depend on berapa byk order le... kena budget le kalau bangun kul 5 sempat x siap kul 6.30... 6.30 dah kena siap bungkus suma... 1/2 jam masa nak bersiap g keje... paling lmbt bleh kuar umah pun kul 7.15... kalau x nnt lmbt 5 minit masuk keje... menjawap lah dgn bos...

Tapi hari selasa mlm rabu tu aku tido kul 1 sumanya gara2 citer hindustan kat tv 2... terlayan pulak... kul 4 lebih nak kena bgn dah... gile... rabak mata aku pg tu... drive nak g opis ngantuk giler... sampai je opis... aku carik port baik punya kat surau... membuta le... sampai kul 9.30 aku tido... Bos xde berani le aku buat cenggitu... seminggu dah dia xde... seronok rasanya... byk masa habis melepak kat pantry aje... malas nak keje... lagi pun mood ujung tahun... nak nak plak, bonus punya batang hidung xnmpk2... xde motivater... nak keje pun dah malas...borak ngan K.Rasnah (tea lady opis) jelah kat pantry... ish osh ish....

Pagi td bgn kul 4... keje punya keje... kul 7 br habis membungkus... nasib Mimi ada, tp memang dah plan pun malas nak hantar Ebby umah ucu harini... kuar lmbt sket pun xpe kalau xyah hantar Ebby...

Pendek kata minggu ni memang minggu yg meletihkan le... Mr. Daddy minta mlm td pun xdpt... agak2 lah sayang oi... xnmpk ke sy mcm dah nak tertonggeng kat dapur tu... xnmpk mcm letih ke muka aku ni? Aduyai... tu lah yg susah kalau muka sentiasa nmpk cargas cam aku ni... hahahaha... tp aku perasan gak, preggy kali ni memang nafsu aku agak kurang... compare masa preggy Ebby dulu... hari2 mau... hahahahaha... aku dah mula melucah... cukup lah tu...

Dah meh sambung keje plak.... tp malas nye nak bekerja... buat plan utk besok je lah... buat time table... Apa2 pun time menagement tu sgt penting... kalau x... tertonggeng le koma, kalau xde time management...

Huhuhuhu.... Fuhhhh!!!!!!

2 comments:

  1. salam kenal.. wow, rajinnya awak. kagum saya.

    ReplyDelete
  2. hahaha...ko ayat melucah....wah bkin side income ko...

    ReplyDelete

Budak Comel yg komen...