Followers

Tuesday, 14 April 2009

APPLE OF MY HEART

Salam semua,
Dah 8 bulan usia buah hati mommy nie... tapi mommy xpernah berkesempatan mengepost pic2 bucuk manja mommy ni kat blog... kat fb & friendster byk ler...
Sekejap benar rasanya masa berlalu...
pejam celik2 anak mommy dah pun 8 bulan...
Dari xboleh mengiring, sampai dah meniarap, dari meniarap ke merangkak, tumbuh gigi, and skang dah pandai panjat tangga... xjalan lagi tu...
Disebabkan blog ni masih baru.... and mommy pun masih lagi belajar mcm mana nak mencantikkan blog nie... budak baru belajar lah kata kan.... Tapi hari nie... Mari ku jamu mata koma semua dgn pic pic si kecik molek mommy ni... gambar kat sebelah kiri nie... diambil betul2 lepas dia dilahirkan... kat labor room lagi nie..
Ooops lupa plak.... Her name is Roszlin Ebby Amani Binti Mohamad Roszuan.... Lahir dengan berat 2.74kg... kecik molek aje orangnye... Lahir pada 13 September 2008 bersamaan dengan 13 Ramadan 1429 tepat jam 6.19am.. Org baru habis sahur... jenuhlah mommy nak ganti puasa nnt...
Sepatutnya due date 27 September 2008... dia tak sabar nak tgk dunia... 2 minggu awal... So terpaksalah aku diusung ke hospital lepas solat Jumaat dari office ke hospital Putrajaya sebab air ketuban dah licking... terus masuk wad...

Ok... yg kat atas ni... dah beberapa hari.... tgk muka dia... dah lain kan.. ramai yg ckp muka dia mcm lelaki.... Girl tau bukan boy.... Umur 4 hari dia kena jaundis... masuk hospital sehari je... amik darah 2kali... dekat tgn dia yg comel tu dicucuk2... kesian dia masa tu... 1bulan Ebby duk kat umah nenek kat klang... pastu blk kerumah kita... kita jaga diri sendiri kan Ebby...

Yang ini memang style dia tido... suka letak tgn kat dahi biler tido... xtau le masalah apa yang dipikir kan


Baru beli baju baru... testing... testing... chomel kan eskimo girl mommy niee...
mata Ebby yang sgt bulat...
....Ebby confuse....
Ebby main belon air liur...
Oklah... dah malam nie... Mommy nak tidokan Ebby... dari tadi asyik kacau mommy buat post... ntah biler boleh siap kalau mengacau mommy je dari tadi...

Next time mommy sambung pasal Ebby lagi...
...Selamat Malam...
....Sweet Dreams...
Daaaaaaaaaa

2 comments:

  1. haha.. ank ko mmg best la add.. photogenic gtu.. hehe.. aritu dpt jmpe baby ko secaralive, rs seronok sgt.. acah kit jer gelak.. pemalu plak 2.. haha....

    by the way, zahrah pn dh ngandung.. kak mira gtau aritu.. dh masuk 7 bln kalo x slh la...

    nnt kalo wat reunion, sumer org mesti bz ngn ank memasing kn..? haha..

    aku Doa kn ank ko ni jd ank yg baik... Amin.. c",)

    ReplyDelete
  2. so cute lh baby ko... semoga dgn didikan ko menjadi ank solehah yg menjadi penyeri ko n hubby ko... keep the attitude ^_^

    ReplyDelete

Budak Comel yg komen...