Followers

Friday, 7 January 2011

Harimau baham Raja di langit

Hutang entry ni sebenarnye:
Entry ni dah basi... tp aku nak citer gak pasal ni lagi... coz keseronokan dek kerana kemenangan diaorang masih laki terasa bahangnyer... Bangga weh jadi rakyat Malaysia...
bukan diaorang menang br aku nak bangga..
tp aku mmg dari dulu bangga dan bersyukur aku x dilahirkan dinegara2 lain...
walaupun Malaysia ni kecik, n kalau ditgk kt peta dunia negara kita ni sebesar semut aje weh...
byk gak acara2 sukan dunia yg kita layak masuk... 2 org atlet negara kita player no 1 dunia... muda2 diaorang dah dpt datok.. xlain dan x bukan Nicole Ann David n Lee Chong Wei...
Biler pasukan bola sepak kita buat pertama kalinye menang Suzuki Cup yg sejak 14 thn dulu kita idam2kan, ni dah terbukti Malaysia bukan calang2 negara... Org kata kecik2 cili padi..
hr ni aku patriotik lebih ok...

bercakap pasal game final mlm tu... Suma org kata Fahmi a.k.a Apex a.k.a keeper Malaysia adalah hero kita... sebab apa?
kalau bukan Fahmi yg jd keeper malam tu, dah tentu kita kena bertubi2... he did very well...
Byk giler dia save.. yg paling best... penalti dia pun dia dpt save...


mau x nyer... Indon serang x berenti2 tu... Thank you to defender kita juga... diaorang main bagus jugak mlm tu... walaupun kita kalah, tp kita menang... [syok kan bunyi nyer]... kalah tp tetap menang... first final tu they did very very well lah... Indonesia mmg xleh main kt Malaysia... culture shock gamaknyer...
 hahaha...

fahmi kena laser juga, tp xde kecoh pon
Diaorang dah kalah kt Malaysia nak salah kan laser2 bagai... sebelum 2nd final game hr tu... mcm2 keluar kt surat khabar... kt twiter diaorang canangkan perang cyber bagai... bengong betul.. player indon relax jer... penyokong plak lebih2.. bak kata Safee Sali, "Penyokong Indon boleh dikategorikan sbg x bermoral"

yelah siap kena naik keta kebal tu player kita masa kt Indon... Gila kot kena baling batu plak si Fahmi xleh perform nnt... pertama kali dlm sejarah sukan, player naik keta kebal... huhuhuhu
lucu lucu...
suko wa ang memasing yo musti dpt insentif nnt ni...

What ever lah... yang penting player dah balik dgn selamat... and piala skang ada kt Malaysia... Congrate to Malaysia Teams, congrate tu Safee Sali coz dpt anugerah penjaring terbanyak...
tp aku wonder nape xde anugerah Keeper tebaik ek... kalau ada for sure Fahmi yg dpt lah kan...

family Safee Sali masa game final..

Mana x nyer nama Fahmi dah naik mendadak skang, friendlist FB tiba2 membuak2 ke max... smpi kena buka fan page dah.. kalah artis mamat ni sekarang... ada lah awek dak Apex ni merana coz bf dia ramai peminat dah skang... artis2 pun dok i love sana i love sini ngan si fahmi ni kt FB and twitter... ada aku tgk somebody kt FB screen print comment sorang minah indon ni... dia kata kita import player Jepun... Apa barang... Dah jadi org Jepun lak dak Apex ni... Mek Indon oi, kitaorang xde lah nak import player Jepon de... Apex org Kelantan je... xde le smpi nak bg kewarganegaraan kt bangsa asing kan... boleh je menang... kalau dah kalah tu sonyap yo lah... xyah nak kutuk2... terima lah kekalahan tu... thn depan cubo lah laie...

Adat permainanlah, ada kalah ada menang.. xyah nak touching lebih k...
Harimau Malaya sekalian
1
yo posanan den

"jgn lupo diri yo"

kemenangan tu akan jadi sementara je kalau korang x cuba utk memajukan diri lagi

utk semua rakyat Malaysia
sokongan padu kita diperlukan setiap masa oleh atlet2 negara
bukan time diaorang perform je br nak sokong kaw kaw...
Kalau boleh tanamkan semangat cinta kan Malaysia tu xkira dari aspek apa pun..
Intergriti tu penting...

Hari ni den memang patriotik lebih k...
xsalah kan?

I'm proud to be Malaysian.
Are'nt you?


2 comments:

  1. majulah sukan utk negara..futsal jom..hahaha

    ReplyDelete
  2. ye ye je ajak... main nyer idak...

    ReplyDelete

Budak Comel yg komen...