Followers

Wednesday, 17 February 2010

Weekly Activities (Wajib dah skang)

Lepas je dari weekend yg we all bercuti free di Tiara Beach Resort tu, Ebby dah ada satu aktiviti wajib every weeks... tujuannya, supaya dia xlupa keseronokan bermain air dan nak ajar dia swimming dari kecik...




Ni last 2 weeks, 6th February 2010.... Ebby g swimming kat rumah cousin Mr. Daddy yg Ebby panggil Che Aen... Pool for kids to mmg sesuai dgn ketinggian Ebby... Air paras2 antara dada dan pusat dia jer... ngam lah... masa ni Mommy yg teman Ebby mandi... Mr.Daddy jadi camera man dan life guard aje...
Ni kenapa pulak????
Sebelum nak g swimming semalam (16th February 2010) Ebby melalak sbb Daddy masukkan dia punya Doraemon ride dlm boot keta... marah sungguh dia...
Tapi biler dah sampai kat Kids Pool kat Precint 9 tu... dia dah xsabar2 nak turun... lupa terus pasal Doraemon ride dia...
Yang sebenarnya Mommy terlupa nak bawa Ebby punya float... risau gak takut air tu dlm n dia x enjoy nak mandi... tp nasib air tu kat leher dia... so dia masih x tenggelam...
Kat situ ramai giler parent bw anak mandi... yelah public pool... free plak tu... memang penuh...
Dia nmpk je kolam tu terus berlari nak terjun dlm air... xsempat Daddy nak salin seluar...


Dia tertinjit2 dlm air tu... banyak kali gak jatuh n tenggelam... tp xserik... n masih lagi pusing sini pusing sana... selamba jer... semua budak yg baya2 dia suma pki float... dan dan pulak ada sorang budak ni lebih kurang 2thn++ kot bw float yg sebiji mcm Ebby punya... dah dia nak amik org tu punya float aje... terpaksa alih kan pandangan dia dari nmpk budak tu....
lama gak dia berendam... sampai kecut gak ler jari...


Aku paling suka gmbr ni... aku main snap ikut dan je time tu... coz dia xleh duk diam... mula2 pandang camera... aku br nak snap aje dia dah pusing pandang tmpt lain... time ni mmg cun coz kebetulan air tgh splash... and aku tgh zoom in... bukan senang nak dpt pic mcm ni... pakai SLR pun susah nak dpt kadang2...
Lepas mandi2, bw dia main kat playground kat situ kejap... tp dah kul 11... dah panas... slide kat playground tu pun panas... Ebby plak pki skirt pendek... so main sekejap je... pastu kitaorang g mkn kat food court kat situ... and balik...
Next week punya plan, xtau lagi nak swimming mana? Maybe ajak Kakak Seri sekali... ada geng br seronok nak main... tp smlm xde geng pun dia bukan main seronok lagi main ntah ngan anak sapa ntah... nampak bebudak ramai je terus excited....

2 comments:

  1. ebby nanti jadi perenang negara ok..ehehe

    ReplyDelete
  2. Mcm Nurul Huda and Danial Bego...

    ReplyDelete

Budak Comel yg komen...